Friday, December 31, 2010

good bye 2010 hello 2011

wow...... x sngka ek sok ialah thun bru sya pnya azam yng trbru tuk thun 2011 ialah...nk krja thun dpan cri duit smbil pkai pm cm biasa la....kn ? ps tu sya tringin nk bli mp3 player la..dn hp yng pkai pen tu....tlong doa kn ek...spya bjya dpt bli pe yng sya tringin nk bli...stkat ni tu je kut azm trbru sya oh...dn yng pling pnting thun 2011 ni sya x nk...........k n t p lgi bnci!!! oh..ya x sbar nk jmpa kwn2 Kak mas ena.....oh....ye la lgi stu thun 2011 ni sya nk wrna kn kku lah...msti cntik kn ,oleh sbb sok ialah thun 2011 mka tgh hri ni kmi mkn aym prcik aymas bgtu sja best......mlah ari ni sya dpt galaxie special sbb dia de bnyak posters dn sya dpt initiald best gla... 

Thursday, December 30, 2010

ni ailah gmbr2 yng trbru so enjoy la...





















hai...sory sbb hri ni bru de time tuk wt blg....

sya ni dh lma x tlis ppe pn kt blog sbb  smlm pm sya pdam lngsung x leh di gna kn  wlau cm na pn sya bnyak orng yng ambl brat kt sya ni..slmdpt crmn kcil dn skat kcil dn mjal psal hp sje2 nk wt klaksi mjlah tu plak skrng ni .....hri plak x pkai pm tpi dpt earphone jnis lain slit tpi sya experemen yng jdi plak tu best nya than je yng thu...ok lah...stkat ni je so je sok lain crta plak  lpa ckp tdi maysia menang best.....

Monday, December 27, 2010

sory sbb x tlis blog my laptop....

hai sory sbb dh trlmpau lma sya x tlis blog sbnar nya laptop sya msuk virus la plak bengan nya lma gla kna hntr repair kt kdai yng sya ni kna dngr lgu je kt hp ni lptop sya dh ok 2 leh tlis ni orite mlm start pkai ubt le..cm biasa x kn x thu kut ?...kpda yng blum thu pkai ubt tuk nmerus kn hdup sisa2 hdup la.....sya ni x de ppe yng best pn yng nk di knsi kn so tu je la..ta....for now sbb sya dh nk tdur sbb trlmpau kenyang...

Thursday, December 23, 2010

sya dh nk tdur ni

sya dh nk  tdur ni...so lain kli bru la..sya upload gmbr2 yng lain2 2 ok...? hri ni best sbb....sya tul2 x thu pe nk yng nk di dh so ta....

my album


ni plak sya tngkp gmbr kcing yng kt pkan pnya cute kn....?
ni lah rpa sya slepas sya gi mlurus kn rmbut cntik kn prcya atau tdak skrng ni pn rmbut sya sma cm yng ni hehe..tu rahsia la mna leh ksi tau....
ha..sya ni pn pminat kcing so kdang2 sya akn cba tngkp gmbr kcing dri dkat so enjoy...



ni la antra tmpat2 yng sya smpat gi mlawat msa kmi jlan dgn uncle fendy dn aunty sal best kn nnti bla dh de krta sya nk gi lgi lah..x puas gi ari tu sbb abh x brpa shat












ni la di antra gmbr2 yng sya lum gi salon wt rmbut jdi lrus tpi kra2 nya rmbut sya msa ni pn dh nmpk cntik kn ?...rmai kwn2 sya yng ska gya rmbut yng skrng ni pnya sbb nmpk lbih mtang sbnar nya sya sndri pn lbih ska rmbut sya yng skrng ni pnya sya dpt rsa yng klau la..abg sya msih de..dia pn msti ska...

Tuesday, December 21, 2010

ari ni bsan gla sbb x dpt tgk lptop

aii sya ni dh lma x tlis blog kn yelah sbb x de ppe yng mnrik pn wt pe nk tlis kn ? so ari ni sya dpt hottiket gla la sbb nk kna hbs kn cpt klau x rhi la psal yng sya x leh tgk lptop sbb dgi enternet dh pn hbs so ptng la bru dpt kn hahah tentng pe yng sya wt msa ppgi tdi smpai la ke ptng ni sya dngar je la lgu kt hand phone kn ? so ok la tu je yng sya nk ckp

Sunday, December 19, 2010

Saturday, December 18, 2010

ari best sngat2 sbb rahsia la....

hari ni best dn sronok tul dpt ikut abh gi bli nugget tempura dn roti bonanza kt ayam mas slain tu x de ppe yng best dh mlain kn ari ni sya kna cba gk ccuk lgi skli kt prut tpi bza nya ari ni sya x nk mkn dlu pkai pm dlu la...

Taylor swift -love story

i love this song

pm sya abs lwat sbb pm stop

hri ni gram!! tul la bngun pgi sya ingat kn leh la trus tngal pm. tpi pm sya stop trpksa la sya start blik smla,pm sya abs lwat gla bnyg kn je la kul 7pm bru leh tngal pm,ari ni enternet dgi sya pn dh abs so dri ptng smpai mlm x leh online dgn kwn2 sya nk oleh sbb pm sya abs lwat ari ni mna leh pkai pm pnat gla,,so mlm ni kmi mkn nsi greng aym je sbb abh x dpt nk bli nugget dh abs oh..ye,,sya ingat sya nk mla diet la sbb sya dh agk gmuk ahh!! sya x nk jdi gmuk so trpksa la sya diet ssah  gk nk diet ni sbb bnyak bnda x leh nk mkn tau ahh!.......sksa gla tu je lain x de ppe nk taip pn bye2......    

Friday, December 17, 2010

x dpt pkai pm pn kt prut

x dpt ccuk kt prut bhu gk. sya sndri pn x thu pe sbb nya enth mumkin sbb sya mkn dlu kut jrum tu lngsung x leh msok kt prut bla sya cba rsa skit sngat2 tu je nk gi tau..

Thursday, December 16, 2010

smlm x pkai pm hri ni kna la pkai pm

hai smlm sya pning kpla so x leh pkai pm tpi ari ni msti la kna pkai kn... sya merngcang nk pkai pm tu bla sya dh btul2 dh nk tdur spya x de la skit ps pkai trus tdur bngun pgi sok trus la leh tnggal pm..PS SYA YAKIN YANG SAYA LEH BUAT SBB KWN2 YNG LAIN LEH WT X KN SYA X LEH WT PLAK..sya ni agk lmah tpi bla sya memrlu kn ke kuatan sya rsa se se olah abg sya bgi sya ke kuatan yng sya prlu kn tu plik kn ? sya msti kuat kn smangat tuk hdup krna abg sya di ats tu tgh tgk sya dri sna sya x leh tnjuk kn yng sya ni lmah sngat2 so akhir nya sya mlm ni akn ccuk kn prut sya tmpat yng pling sya tkut2 kn sngat bgai mna lh rsa nya nnti ek ?    

Wednesday, December 15, 2010

hri ni is my blood transfusion dy

ari ni nk kna gi ccuk tuk gi gxm bring nya tpi pe nk wt dn sok ingat kn dh leh la nk start mkn ubt  A1 tpi abh ckp blum leh agi start a1 tu pda hal smua kwn2 sya yng lain dh lma mkn ahh!!...biar la tu dlu mlas nk ckp bnyak2 oh..ya sya nk ptong rmbut la yng bhgian dpan pnya skrang ni x best la nk ikut gya lain la plak bring..ps mndi kring kn rmbut trus gi acc kt sna sya jmpadgn kak azma dn kak mas ena best ccuk hnya skli dh dpt tpi cm biasa la skit gla!!...dpt style rmbut bru best nnti klau de gmbr sya upload ek..sory smlm lpa pubblish post la so smbung dgn yng ari ni pnya sory again hri gi msuk drah jmpa dgn k.nina,ps: mlm ni sya nk kna cba pkai pm kt prut tmpat yng pling sya x ska ccuk sbb skit sngat2 ccuk kt stu tpi nk wt cm na bhu dh mla kras klau sya x cba ccuk kt prut mkna nya sya hnya tnggu mti je la...

Sunday, December 12, 2010

nsib baik leh prgi 10 ari blan tu klau x rgi nya....

msa 10 ari blan tu nsib baik la sya dpt gi tpi mla2 sya ingat dh x dpt nk gi dh sbb kpala sya pning la sbb sya msa tu bru je baik dri dmam tpi all and all best sbb sya dpt gi ,ari tu snggah watsons bli eyeliner yng cm kak mas ena la tpi bla blik dh x thu cm na nk pkai la ?...haha lwak gk tu ops..sry ek sbb ari tu jnji nk msuk kn gmbr bru kn.....tpi x msuk pn sbb 10 ari tu sya x brpa shat so x dpt la..nk tngkp gmbr yng best2 msuk blog skli lgi sory ek jgn mrah ek nnti klau de gmbr yng best2 sya msuk kn ok ?..

Friday, December 10, 2010

horey..sya dh x dmm dn btuk .

hri ni best sbb sya dh x dmam lgi dh, and  mlm sya dpt mkn nsi greng aym yng fuh..sdap sngat2 dn yng best nya sya dpt smbuh sblum appt msuk drah sya yng akn dtng ni dn sok sya leh la kota kn jnji sya pda adk angkt sya erm..1 time sya di glar kakak  prasaan nya best...tpi wlau pn sya gmbra tpi ari tu sya ttap x dpt jmpa dgn akak angkt sya sbb sya blum smbuh lgi msa tu so ari ni pn x la best sngat tnggu sok je lah sya akn update skli dgn gmbr skli ek da.....

Sunday, December 5, 2010

smlm dmam truk...

smlm sya dmam truk so smlm  sya x leh nk tlis tpi ari dpt cool fever tu yng leh on lptop dn tlis kt blog ari ni best sbb dh x dmam dh tpi btuk dn skit tkak msih x elok ar ni yng tension skit sbb nnti sya nk gi jmpa kwn, cm na nk gi klau sya msih lgi skit ni...

Friday, December 3, 2010

best ari ni gie jalan2 ....

hri ni abh ckp nk bwk sya jalan2 sktar pkan ipoh smbl tu leh bli brang skit...oleh sbb kmi nk cpt sngat sya trlpa pkai crmn mta sya, bla de ats mto bru la sya sdar yng sya x pkai crmn mta  sya abs tu xkn la...msa sya tghmek up pn sya nk kna pkai crmn mta gk kn ???... gi kluar tuk bli brang skit tpi kmi bla smpai kdai tu dh bngkrap so kmi pn blik la...tpi sblum blik kmi sngah bli nsi bngkus agk la gk kmi cri bru jmpa sbb hri jumaat bnyak rstoran ttup tpi nsib baik de stu rstoran tu bkak kmi mnun tea o ais abs mnun trus blik dn trus mkn sdap gla...smpai mlm je x kn x thu ccuk la...pe lagi tpi kli ni sya ingat tuk on pm tu yng best tu....tpi sya thu la prkataan ni sya dh pn ulng bnyak kli tpi skit!!! sya nk nangis tpi air mta x mhu kluar pn...hahaha..tu yng agk lwak tu..oh..ya lpa ckp ank sdra sya pn de wt blog gk so de la..orng sdi follow my life story until i die

trlpa on pam haha...

jrum tdi sya dh ccuk tpi pam leh plak sya trlpa on hahaha.....nsib baik abh sya tlong ingat kn tgk pam sblum tdur klau x ke alamat smpai ke pgi sk la pam sya ni x brpsng2 erm tu mnnunjuk kn yng orng mda cm sya ni pn leh trlpa gk mlah sya trlpa psal bnda pngting plak tu glak-glak jgak tpi bnda yng sya trlpa nk wt tu ialah bnda yng pnting tu beb sya ni pn stu la..msti x sbr nk cpat2 tgk flem la tu...haru biru tul.......

Thursday, December 2, 2010

hri ni sya fikir kn sesuatu...

sya rsa trsngat lah sram bla sya trfikir kn bdah speleen la bla smpai gliran sya sbb sya ni lmah sngat sya bkan lah kuat cm kwn2 sya yng lain2 tpi klau sya x bdah dpt ke sya than pe yng abg sya trpksa than....abg sya sngguh mndrita sya tkut sngat2 jdi  cm abg sya dn klau bdah sya ni ckup brni ke.......????

Wednesday, December 1, 2010

skit nya!!! dn abg adk x skuat abg

skit!!!!! tu lh dia prkataan yng sllu brmain di dlm fkran ku....tpi mjur lh bkan hnya ku seorng yng trsksa bnyak lgi psakit2 yng cm ku tiap2 hri trpksa ccuk dri sndri...byang kn lah...cm na klau pmbaca2yng trpksa ccuk dri sndri tuk mnerus kn hdup...dh tntu pmbca2 smua x sngup kn???oh...ya sjak bru2 ni sya ccuk lgi lah skit krna bhu sya dh mla kras tu smua krna sya dh ccuk kt tmpat tu x  trkra bnyak nya..sya buat blog ni bkan krana sya nk mntk smpti orng tpi krana sya leh lah mluah kn apa yng trbku di hti sya tu je x lbih dri tu

1 time bsuh bju sndri

wow best nya prasaan 1 time bsuh bju sndri sbb sya ni wlau pn dh bsar sya jrang buat krja umh mlah lngsung x dpt pn sbb bla abh sya sruh sya buat krja cntoh nya isi air dlm btol ke bsuh pingan ke de sja enck sya pn nk wt gk abs tu cm na la sya ni nk blajar buat krja umh klau x di bri pluang kn???...ok ckup psal tu sya de crta lain nk ckp psal ubt l1 plik kn nma ubt tu tpi prcya atau tdak ubt tu lah yng dpt menyalamat kn nyawa smua psakit thalassemia tu je for now chaw dlu...

Sheila On 7 - Hari Bersamanya (Lirik)

hri ni abh ttup pti ais dn luahan hti ku yng sbnar nya..

hri ni x de ais lngsung x  best dh la sya hri ni pnas sngat2...tpi nk wt cm na kn dh x de ais kna la tnggu pgi sk sya lh jdi gla ni x de ais..........hri tgk flem tpi cm x tgk flem je erm...sk sk blan 12..mkin dkat la sya nk jmpa kak mas enna best dpt bljar mek up dgn dia skarng ni pn sya dpt gya rmbut yng bru smua ni krana akak angkt ku than tu adil dia tlah ambl abg ksayng ku tpi di gnti dgn kwn2 dn akak angkt yng baik2 blaka abh sya pn sngup lkukn pe sje tuk ku skrang ni aku lah orng yng pling bhagia dlm dnia ni wlau pn tiap2 hri kna psang pam tiap2 mnggu kna gi sok drah kra2 nya sya ni bkan lah di kta kn normal kn ?tpi krana tu lah sya mendpt bgtu bnyak kwn2 tu pn sma skit cm sya..opp lpa ckp la sya ni cm2 jnis ubt kna mkn bring nya....tpi kna mkn gk..sory smlm lpa ckp oleh krana sya dn arwah abg sya skit enck kmi x dpt mnerima kenyataan so dia de mental problem so abh sya yng memikul sgla2 tngungjawab dia lah encik kmi dn dia jgak la abh kmi.....dgn erti kta dia yng buat krja2 umh dn dia jga lah yng mncri rezeki...

Tuesday, November 30, 2010

x thu pe nk taip

x thu pe yng sya nk ckp sya main taip je jgn mrah ek...hahaha stakat ni tu je lh yng nk sya smpai kn da.....

gambr je



gmbr ni msa  smbut my 17 birthday in advance sbb msa my birthday wan ni x dpt dtng so dia orng celebrate my birthday in a advance best tul ari tu

ni gmbr kluarga je







gmbr ni di ambl sblum kmi cek in ke blik htel msing2 akak yng brmbut krenting tu dn sya ni sngat cntik kn ....

gmbr ni plak di ambl sblum kmi gi  ke prty mlm tu lah jga sya hmpir2 brjmpa dgn abg sya di surga tpi nsib baik umr sya ni pnjng arhamdulillah  

gmbr ni di ambl sblum sya gi ke froum..